Artikkelit

Мифы использования зубной нити

Tämä teksti on valitettavasti saatavilla vain kielillä: Viro ja Русский.

       

Müüt 1: Hambaniit rikub hambaemaili.

Iga hambaniit on kaetud kunstliku vahaga, mis võimaldab õrnalt puhastada hambavahed, ilma et see kriimustaks hamba pinda. Hambaniidi katte kvaliteet sõltub tootjast. Hambaniidi valimisel tõmmake küünega üle selle pinna. Kui sõrmedele jääb vahataoline mass, võite seda toodet julgelt osta.

Müüt 2: Hambaniit tõmbab välja vanad plommid.

Tegelikult on sellised plommid tavaliselt juba hammaste küljest lahti tulnud vanuse või nende all tekkinud aukude tõttu ning hambaniidi kasutamine aitab avastada probleemseid kohti. Sellises olukorras tuleks külastada oma hambaarsti.

 Müüt 3: Hambaniit põhjustab igemete veritsemist.

Tavaliselt, kui patsient ei kasuta hambaniiti, on igemed hammaste vahel pidevalt põletikus. Selle põhjuseks on hammaste vahele kogunenud toidujäägid. Kui inimene hakkab õigesti hambaniiti kasutama, puhastatakse hambavahed puhtaks ning nädala jooksul põletik kaob ja igemed ei veritse enam. Andke oma igemetele aega harjuda sellise hambapuhastusviisiga.

Müüt 4: Hambaniidi kasutamine teeb kõik hambad närimisel valulikuks.

Õige hambaniidi kasutamise korral libestatakse niit hammaste vahele edasi tagasi liigutuste abil, seejärel haaratakse hammas hambaniidiga ümber ja vertikaalsete liigutustega eemaldatakse toidujäägid. Algajad teevad hambaniidi kasutamisel sageli vigu. Tavaliselt näeb see välja nii, et niit lükatakse jõuga hammaste vahele, tõmmatakse pingule ja surutakse jõuga vastu ige. Selle tulemusena saavad igemed mehaanilise vigastuse ning see koht valutab veel neli päeva.